szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tökéletes étkezéshez tökéletes tányér – de egyedi kivitelben!

Scheftsik Tamás, 2014. jan. 21.


Az étkészlet kiválasztásánál az embernek szerencsére egyre nagyobb a lehetőségi köre, már ami a választást illeti. Sokszor mégis lehajtott fejjel, beletörődve választjuk azt a készletet, amit már nagyanyáink asztalán is láthattunk, és nincsen benne semmi újdonság.

Tökéletes étkezéshez tökéletes tányér – de egyedi kivitelben!
Kép: www.blisstree.com

Ez abban az esetben nem is gond, ha vidéki, kissé nosztalgikus stílusban rendezzük be a lakást (vagy épp csak a konyhát), mert ide tökéletesen illenek a megszokott formák és minták. Ha azonban szeretnénk egy kicsit eltérni az átlagtól, akkor bizony egy kicsit keresgélnünk kell a neten, hogy megtalálhassuk a számunkra megfelelő készletet.

Üveg

Tökéletes választás, hiszen nem annyira szokatlan, és a tisztítása is könnyű. Persze az is igaz, hogy könnyen a plafonra mászhatunk dühünkben, ha a mosogatógép képtelen cseppmentesen szárítani, hiszen ezeken a tányérokon más hiba nem is jelenhetne meg. Természetesen a színek tekintetében is vannak lehetőségeink, sőt, igazából a tárház kimeríthetetlen! Arra kell csak figyelni, hogy mit is szeretnénk elérni: ha a cél a fiatalos, lendületes megoldás, akkor válasszuk extrémebb színeket, mint a kék, vagy a lila. Ha a célunk az, hogy különleges eleganciát sugalljon a készlet, akkor döntsünk egy enyhén színezett üveg mellett, mint amilyen az áttetsző szürke, de ha egy kicsit szeretnénk meghökkenteni a vendégeinket, és az is jó lenne, ha a levesek a saját, utánozhatatlan, egyedi színükben tündökölnének, akkor válasszunk teljesen átlátszó üveg tányérokat.

Fa

A környezettudatos lét egyre nagyobb divat. Ebben ugyan tökéletesen belefér a cserép, vagy éppen a porcelán tányér is, de mégiscsak stílusosabb egy fából készült darab. Sőt! Mit egy, egy egész készlet! Ha ilyen készletet használunk, akkor kötelező az organikus konyha, és a bio ételek használata. Minden vegyszermentes, és visszatér az alapokhoz. Arra azonban nagyon figyeljünk, hogy a lapostányérok esetében az éles kések felsértik a felületet, amiben azután könnyedén megtelepedhetnek a baktériumok is. Hogy ezt elkerülhessük, válasszuk nagyon jó minőséget, és omlósra süssük, főzzük vagy grillezzük a húsokat!

Design

Akik szeretik az extrém megoldásokat, és nem utolsó sorban egy magyar feltörekvő tehetséget is szeretnének támogatni, azok letehetik a voksukat Vidó Nóri designer mellett, aki a betont választotta alapanyagul. Ráadásul a tányérjainak az alakja is rendhagyó, ami garantálja, hogy a mi étkészletünk nem nagyon fog visszaköszönni mások konyhaszekrényéből. A súlya, és a tisztítása ugyan egy kicsit körülményesebb, mint az átlag, de ez igazán csekély ár azért, hogy teljesen egyedi készletünk legyen.

Minta

Ha az extermitásnak csak nagyon kis teret szeretnénk engedni, akkor egy jól megválasztott mintával tehetünk ezért. A divat ebben az esetben nagyon meghatározó lehet, de azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a tányérokat nem 2-3 évre vesszük, tehát ami ma „szupertrendi”, az lehet, hogy egy év múlva a „szupergagyi” kategóriát fogja erősíteni. A minta kiválasztásánál inkább arra törekedjünk, hogy olyan darabok mellett tegyük le a voksunkat, amikre jó ránézni, és bennünk kellemes érzeteket, esetleg szép emlékeket idéznek fel. Innentől pedig szabad a pálya: az egyre nagyobb teret nyerő, kissé falusias, nyugodt, tradicionális hangulatot árasztó kalocsai mintától egészen az olyan örökérvényű darabokig, mint a monoscope-al díszített tányér.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia