Toszkán rozmaringos frittata
Szépzöld, 2013. febr. 14.
Amit a toszkán emberek is ugyanolyan jól művelnek, mint mi, az a sütés-főzés. Egy firenzei főzőiskolában lestük el a következő receptet.
Elkészítési idő 45 perc.
Hozzávalók 6 személyre:
4 db tojás
4 db burgonya
extra szűz olívaolaj
rozmaring
40 ml tej vagy tejszín
100 g parmezán (ezt mi praktikus okokból más sajttal helyettesítettük)
125 g mozzarella
só
fekete bors
tetszés szerinti szalámi kolbász
A krumplit kockázzuk fel (ha gyorsítani szeretnénk az elkészítési folyamaton főzzük kicsit előre) és bő olívaolajban süssük ropogósra, úgy hogy a rozmaringot adjuk hozzá. Javasolt 15 percig fedő alatt sütni, majd 35 percig fedő nélkül.
Eközben a tojást keverjük össze a tejjel/tejszínnel, sóval, borssal és a parmezánnal. Ha átsült a krumpli és már ropogós, akkor a tojást és tetszés szerint a kolbászt/szalámit öntsük rá. Ezután a tetejére helyezzük rá a mozzarelát és süssük teljesen át, ami kb. 5-8 perc.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Varázskonyha - Mézkrémek és mézes szörpök
Vendéglátónknak Constanzának szebben sikerült a rozmaringos frittata, de a jövőben szorgalmasan gyakorolni fogunk...
Facebook Twitter GoogleStartlap
2020.december 09., szerda / 19:14