szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Trópusi utazás öt euróért – Sok-sok képpel

Mayerné Borics Erzsébet, 2012. máj. 29.


Teljesen elvarázsolt a látvány. A fejem felett hatalmasra nőtt pálmák, páfrányok. Különleges növények: vanília, kávé, bors. papaya, avokádó, kecses flamingó virág.
Orchideák minden mennyiségben
 

Trópusi utazás öt euróért – Sok-sok képpel

Nem tudtam hova érkezem, amikor egy puszta közepén kiszálltunk a buszból. A Pannon síkságon, közel a szlovéniai Dobrovnikhoz egy csodálatos trópusi kert és egzotikus növénygyűjtemény várt bennünket.

 

Ahogy beléptünk orchideák tömege tárult a szemünk elé.

Az OCEAN ORHIDS több tucat különböző phalaenopsis hibrid nevelésével foglalkozik. Közel egymillió példánnyal. A kis növényeket Hollandiából és Ázsiából vásárolják, ezeket nevelik 2 évig. Érdekesség, hogy a növényeket klónozással szaporítják, mint megtudtuk, mert ilyen tömegben természetes módon nem lehetséges.

 

Geotermikus energia felhasználásával biztosítják az állandó hőmérsékletet és páratartalmat a növények számára. Ezt 250 km kiépített vezeték rendszer látja el az épületben.

 

A másik szemet és lelket gyönyörködtető látvány a 400 négyzetméter alapterületű trópusi vadon.

 

A kertben közel száz növényfaj kb. 900 példánya tekinthető meg közelről. Az idegenvezető magyar nyelven vezet végig, minden fontosabb, érdekesebb növényről részletesen tájékoztat.
Séta közben padokon megpihenve élvezhetjük a hatalmas vízesés csobogását és az elénk táruló látványt. Itt valóban a természet körül ölel.


 

Kapcsolódó cikk:

Oázis a 8. kerületben - az ELTE füvészkertje

Üvegházi kalandok - kisfilm

Tombol a tavasz a budapesti Füvészkertben

A növényvilág legjei 2. - újabb rekordok

Egy séta az Erdőteleki Arborétumban
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!