szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tudta?!

Frissiben

Frissiben
A vajat tartósabbá tehetjük, ha 25 dekát lassan elkeverünk egy csésze féltartós tejjel, formába öntjük, és a mélyhűtőbe tesszük. A vajat szaporítottuk, ugyanakkor alacsonyabb zsírtartalmú vajat nyertünk, mely kiválóan alkalmas fogyókúrázáshoz.

A rizs és a tészta esete a háziasszonnyal

A rizs és a tészta esete a háziasszonnyal
Spóroljuk meg magunknak a mindennapi bosszúságot! Apró praktikák, melynek elolvasása után legalább a rizs és a tészta nem fog ki rajtunk.

Amit a krumpliról tudni kell

Amit a krumpliról tudni kell
A krumplit mindig hűvös, száraz és mindenekelőtt sötét helyiségben tárolja. Fény hatására a gumók bezöldülhetnek, és az egészségre ártalmas szolanint is kialakíthatják. A krumpli zöld részét mindig vágja ki.

Halas kaland

Halas kaland
A friss hal bőre csillogó és síkos, alakja „tökéletes”, szemei tiszták és előre állnak. A kopoltyú színe világos-piros. Ha szürke, az azt jelenti, hogy a hal megromlott.

Húsos pillanatok a konyhában

Húsos pillanatok a konyhában
Itt egy trükk, hogy hogyan lesz rágós marha – vagy a szárnyas húsa puha. Pár órával a sütés előtt kenje be a húst olaj és konyak keverékével, vagy öntsön egy pohárka konyakot a főzővízbe. Az alkoholt később nem fogja érezni.

Nem is olyan egyszerű: élelmiszerek tárolása

Nem is olyan egyszerű: élelmiszerek tárolása
Cserepes snidlinget – metélőhagymát – szárának levágása után többször is ki lehet hajtatni. Tövét ültessük friss földbe, napos ablakban, kétnaponként öntözve, két hét múlva ismét vágni lehet belőle.

Tojás 1x1

Tojás 1x1
Használat előtt pár órával vegyük elő a tojást a hűtőből, mert így nem pattan szét olyan könnyen főzés közben. Ezen kívül a fehérjét is így tudjuk könnyen felverni.

Szépségápolás természetesen 2.

Szépségápolás természetesen 2.
Hajápolás Ha nincs kéznél hajlakk, egy csésze meleg vízbe egy kávéskanál cukrot vagy zselatint keverjünk, tovább tart a frizura. Ha öblítés után egy fél pohár sörrel átitatjuk a hajat, jobban rögzíti a frizurát.  

Szépségápolás természetesen

Szépségápolás természetesen
Tisztítsuk meg gondosan az arcunkat, nyakunkat. A nedves bőrbe masszírozzunk egy kevés vazelint. A masszírozást simogató mozdulatokkal, - nem szabad dörzsölni, nyújtogatni a bőrt – állandóan nedves bőrön kell végezni. Ha a nedvesség beszívódott, vizezzük be újra az arcunkat. Mindaddig masszírozzuk, míg a bőrön a zsír már nem látszik. Meglepődve tapasztaljuk, hogy bőrünk milyen puha és bársonyos lesz.

Kertelő tippek 2.

Kertelő tippek 2.
Előzménye: Kertelő tippek Ha idegesítik önt az apró szemtelen legyek, ültessen az erkélyre tavasszal paradicsomot, borsmentát vagy levendulát. Ezek egész nyáron távol tartják majd a legyeket.

Kertelő tippek 1.

Kertelő tippek 1.
Úgy tudja egyenesen levágni a sövényét, ha az egyik végétől a másikig, a megfelelő magasságban kifeszít egy zsinórt. A sövény oldalainak kúp alakúaknak kell lenniük. Fent keskenyebbnek, lent szélesebbnek, hogy a fény a bejusson.  

Virágoskert horoszkópja

Virágoskert horoszkópja
Rózsa Kos: (március 21. – április 20.) A rózsa és az orchidea a szerelem, a szépség és az egyértelmű válaszok virága. Aktív, impulzív, személyiséget feltételeznek. Birtokosaik nem érik be félmegoldásokkal. Tüzesek, de hangulatuk olykor könnyen változik. Vigyáznunk kell, hogy ne törjenek agresszívan a céljaink felé, mert ezzel könnyen szerezhetnek ellenségeket.  

Természetes vegyszerek

Természetes vegyszerek
Lefolyótisztításhoz a marónátron helyett ecetet vagy mosószódát öntsünk a lefolyóba, majd forrázzuk le vízzel. Folyékony vegytisztítószerek helyett használjunk ecetet, citromot, növényi alapú szappanokat. Az esetek többségében kiválóan helyettesítik a vegyszereket.  

Sok jó tipp, sokra megy 2.

Sok jó tipp, sokra megy 2.
Nem kerül sokba! Kirojtosodott a cipőfűző, nehéz vele bánni? Ez még nem ok arra, hogy újat vegyen. Mártsa színtelen körömlakkba a végét, hagyja megszáradni. Utána a gyerek is könnyen boldogul vele.  

Mélyhűtött ötletek

Mélyhűtött ötletek
A fagyasztó belsejét burkolja be alufóliával, miután leengedte és kiszárította. A bevonat megakadályozza, hogy jég képződjön a falakon, ezzel pedig energiát spórolhat.

Barkács tippek nemcsak férfiaknak 3.

Barkács tippek nemcsak férfiaknak 3.
Előzménye: Barkács tippek nemcsak férfiaknak 2. Úgy élesítse meg az ollóját, hogy vagdosson vele többször smirglipapírt.   Ha nem nyílik ki egy tubus, tegye pár percre forró víz alá. Ez az eljárás alkalmazható ragasztótubus, illetve körömlakk esetében is.  

Folttisztítás természetesen

Folttisztítás természetesen
Ennyi folt egy csokorban! Ha megtörtént a baj, hogyan tüntessük el a makacs kávé, tea, korom, rozsda, csokoládé vagy tintafoltokat? Van megoldás természetes úton is, csak nyissuk ki a kamra ajtaját!

Sok jó tipp, sokra megy

Sok jó tipp, sokra megy
A megkarcolódott üvegpoharat újjá varázsolhatja, ha fogkémet konyhai papírtörlőre keni és átdörzsöli vele a sérült rész. Utána bő vízzel mossa le.

Barkács tippek nemcsak férfiaknak 2.

Barkács tippek nemcsak férfiaknak 2.
Előzménye: Barkács tippek nemcsak férfiaknak Ha piszkos a radírja, és fekete nyomokat hagy a papíron, egyszerűen mossa le szappannal.  

Takarítás vegyszerek nélkül

Takarítás vegyszerek nélkül
Ha piszkos a kádunk, készítsünk bóraxból és citromléből kenhető pépet. Ezzel súroljuk ki. A fürdőkádat fényesebbé varázsolhatjuk 2 evőkanál szóda és 5 liter víz keverékével is. Természetesen mindkét esetben alaposan öblítsük le tiszta vízzel a kádat a tisztítás végeztével.
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia