szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tükrök a hálóban: lehet-e, kell-e?

Scheftsik Tamás, 2013. jan. 07.


A hálószoba az egyik legnyugodtabb és legtöbbet használt helyiség a lakásban, annak ellenére, hogy csak aludni járunk ide. Amikor azonban megszólal a vekker, és mi kikászálódunk a párnák közül, rendszerint akkor is a hálót használjuk, mivel legtöbbünknél itt vannak a ruhásszekrények is. Éppen ezért nem mindegy, hogy hol van a tükör a helyiségben, illetve, hogy egyáltalán van-e.

Tükrök a hálóban: lehet-e, kell-e?

Feng shui

 

Nos, a keleti elvek szerint a tükör egy kényes kérdés, főleg a hálószobában. Nem kifejezetten tartja szerencsésnek, ha itt is elhelyezünk belőle, bár azért néhány megkötéssel ez is lehetséges. A lényeg csupán annyi, hogy ne lássuk magunkat a felületben, amikor éppen az ágyban fekszünk. Ez persze nem aranyszabály, tehát nem kell hazaszaladni, és letépni a tükröket a hálószoba faláról, de azért nem árt ezt is megfontolni. Igaz, ami igaz, nem éppen nyugtató, amikor az ember félálomban kinyitja a szemét, és azt látja, hogy valaki, tőle csupán néhány méterre, mozgolódik, és hirtelen felül. Amikorra pedig rájövünk, hogy a tükörképünket látjuk, akkor már felébredtünk.

 

Plafon?

 

Ennek ellenére sokan vannak olyanok, akik igen is, nagyon szeretik ezt a kiegészítőt a hálójukban is. Sőt, ki is használják az általa elérhető lehetőségeket, vagyis bevonják a szexuális játékaikba. A plafonon elhelyezett nagyobb méretű, vagy tükörcsempe erre tökéletesen alkalmas. Igaz, elsőre egy kicsit megdöbbentő lesz, de gyorsan és könnyen hozzá lehet szokni. Egy kicsit kevésbé egyértelmű, ha a tükör a szekrényt takarja, vagyis a teljes ajtó felületét borítja. Így végső esetben mondhatjuk azt, hogy az öltözéshez használjuk, ugyanakkor minden eseménynél az ágy mellett fog állni.

 

Fésülködő asztal

 

Klasszikus és elegáns megoldás lehet egy fésülködőasztal. Igaz ez a teljes alakunkat nem mutatja meg, de a reggeli arcunk szalonképessé tételére alkalmas lehet. Nem utolsó sorban pedig valóban elegáns megoldás, és a tükörrel együtt hozzájutunk egy pakolófelülethez is. Ha azonban ez kevés, mivel nem tudjuk ellenőrizni az öltözékünket, akkor is választhatunk olyan tükröt, mely keretben, a saját lábain áll. Igaz, itt az asztalról le kell mondanunk, de az elegancia a legkisebb csorbulás nélkül megvalósulhat így is.

 

Dísz

 

Az is remek megoldás lehet, ha a tükröt nem kifejezetten a funkciója miatt tesszük be a szobába. Az éjjeliszekrény fölött, a kislámpánál tökéletes lehet, hiszen megsokszorozza annak fényét. Ha formára vágott darabokkal dolgozunk, és mondjuk egy feliratot alkotunk, akkor is nagyon impozáns lesz az eredmény. Ez annak köszönhető, hogy a szín és a fényesség attól függően változik, hogy a szobában éppen mi történik. Elmehetünk az egészen extrém megoldásokig is, és akár egy egész falat is boríthatunk összefüggő tükörfelülettel. Ez két dolgot is eredményez. Egyrészt tökéletesen letudtuk a „kell-e egész alakos tükör a hálóba” kérdését, másrészt egy falat gyakorlatilag eltűntettünk. A fizikai határolása megmarad, vagyis senki nem láthat be, ugyanakkor vizuálisan megszűnik létezni, hiszen olyan, mintha az eredeti szoba mellett lenne még egy.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia