szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tulln, az álmok kertje!

Mártha Izabella, 2014. máj. 13.


Egy igaz "zöld paradicsom", ahol mindenki jól érzei magát! Lehet sétálgatni és álmodozni, játszani és szórakozni, pihenni és feltöltődni! Ez a kert az egyetlen bemutatókert Európában, ahol megcsodálhatók és összehasonlíthatók a különböző ökológiai rendszerű kertek.

Tulln, az álmok kertje!

A Tullni kert (Garden Tulln) Európa első ökológiai bemutatókertje. Minden évben áprilistól-októberig megnyitja a kapuit a nyilvánosság előtt. Egy elbűvőlő kerttel találkozhatunk Alsó-Ausztriában, egy hatalmas kalandparkkal, játszótérrel, egy 30 méter magas kilátótoronnyal és egy körbejárható vízi élményparkkal. A látogatók felejthetetlen élményeket kaphatnak a tóparti étterem teraszáról, ahol megkóstolhatják a helyi specialitásokat és mindeközben gyönyörű tavirózsák látványa tárul elénk!

Mi is ez a tullni kert?

A kert létrehozásának ötletete a helyi hobby kertészektől származik, egy hely, ami a természet szerelmeseinek egy kirándulási cél legyen és a családok számára is kalandot nyújtson. A központi kert több mint 50 különböző ökológiájú kertet mutat be. Ezek mentén található a piros színű kör alakú sétaút, ami mint egy képeskönyv bemutatja a regionális kertészeki kultúrákat.

Ötletek az otthoni kerthez

A különlegessége ennek a kertbemutatónak hogy ötletek kínált az otthoni kert vagy saját erkély megvalósíthatóságához. Megtalálható többek közt egy rózsakert, amely a "virágok királynőjét" mutatja be, azok faj és fajta sokszínűségét. A "Gold & Silver" kert ötvözi a buja, színes, kevés ápolást igénylő évelőket egy harmonikus szín- és formajátékkal.

Virágok tavasszal

Tavasszal a tullni kert teljes virágzásban ragyog! 100.000 hagymás növényt ültetnek el novemberben, melyek áprilisban mutatják be színpompájukat. Nárciszok különböző sárga árnyalata, formája és illata, mint egy virágtenger tárul elénk!

Varázslatos nyári kert

Nyáron, a gyönyörű rózsakert látványa tárul elénk, amely illatával a helyszín igazi gyöngyszeme. A portugál kertben a kerti szarkaláb virágzik a kék különböző árnyalatában és közben a levendula ontja kellemes illatát. A labdarózsa júliusban mutatja meg teljes pompáját, mely mint a "pillangók tápláléka" ezernyi csodálatos és hasznos rovart csalogat a kertbe!

Ízletes termések

Az ősz a betakarítás ideje: a zöldségeskertben többek közt ízletes paprika, paradicsom, cukkini, káposzta és a sütőtök is található Emellett finom gyümölcstenger, mint málna, ribizli és őszibarack csalogatja a kert látogatóit és kínál friss nassolnivalókat.

Ökológia az előtérben

Minden kert gazdálkodása megfelel a "természetes kert" kritériumának: csak lassan oldódó műtrágyák, mérsékelt növényvédő szer felhasználása és a természetes alapanyagok előtérbe helyezése. Ez a koncepció a látogatóknak is nagyon tetszik, akik tippeket és javaslatokat kaphatnak az ökológiai kertészkedéshez!

Kapcsolódó cikk: Hollandia a tulipánok hazája!

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!