Túró Rudolf torta
Sulyok Józsefné, 2009. jan. 28.
Hozzávalók a tésztához:
6 dkg finomliszt, fél kávéskanál sütőpor, 1 dkg cukrozatlan kakaópor, 2 egész tojás, 6 dkg cukor.
Hozzávalók a krémhez:
1 csapot evőkanál zselatin, 50 dkg túró, 1-2 csomag vaníliacukor, 25 dkg porcukor, 1 dl tejföl, 1 citrom, 2 és fél dl tejszín.
A sziruphoz: 5 dkg porcukor, 1 dl víz.
A torta tetejére: 2 evőkanál keserű kakaópor.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzátesszük a kakaóport. A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, aztán óvatosan beletesszük a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. A masszát kerek tortaformába rakjuk, előmelegített sütőbe tesszük és kisütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, lassú lángon összemelegítjük, nem szabad hagyni, hogy felforrjon. Aztán félretesszük, és félig hagyjuk kihűlni.
Majd a porcukrot simára keverjük 2-3 evőkanál forró vízzel, hozzáadjuk a túrót, a vaníliacukrot, 1 evőkanál citromlevet, a citrom reszelt héját, a tejfölt és a langyosra kihűlt zselatint. Az egészet jól összedolgozzuk, majd a tejszínből habot verünk és óvatosan a túrómasszához keverjük. A főzőtejszín nem jó hozzá!
A tésztát kerek tálra tesszük, vagy kerek tortaformán hagyjuk, amiben kisütöttük, csak a tortaforma peremét vegyük le.
A sziruphoz a cukrot és a vizet összemelegítjük, ezzel belocsoljuk a tésztánk tetejét, hogy később ne váljon el a túrókrémtől. Aztán a piskótalapon elsimítjuk a túrómasszát. Teaszűrőn rászitáljuk a cukrozatlan kakaóport, és hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed, illetve szeletelhető nem válik.
Kapcsolódó cikk:
Pirított máj tepsis burgonyával
Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek
Tudja-e, hogy
Facebook Twitter GoogleStartlap
Nagyon finom!!!