Túróbomba
Szépzöld, 2012. jan. 30.
Beküldő: Csatlósné Kiss Emese
Hozzávalók a töltelékhez:
50dkg túró, 50ml tejszín, eper, cukor, citrom, vanília, zselatinfix
Sütünk egy piskótát a szokott módon, betöltjük lekvárral jelen esetben eperlekvár, és feltekerjük, felszeleteljük.
Egy mély tálat kibélelünk folpackkal és ebbe szépen belepakoljuk a piskótatekercs szeleteket, hogy a tál formáját követjük.
A túrót összekeverjük ízlés szerint a hozzávalókkal, belekavarjuk az epret és beletöltjük a piskóta alapunkba. Ezután hűtőbe tesszük és legalább 12 órát hagyjuk állni, majd ha a zselatinunk jól megkötött az egészet egy tálcára fordítjuk.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások (1)
Hozzászólás készítése
Sulyok Timea
2012. jan. 30.
(3 806 napja)
Most tudtam meg, hogy ezt Charlotte tortának is hívják! :)
0