szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tűztövis

Anett Váradi     489 napja     0 megtekintés
Üdvözlöm, Van egy tűztövis sövényünk, kb 10 méter hosszan.
Sajnos az utóbbi 4-5 évben nem igazán volt alaposan nyírva, így mind szélességben mind magasságban nagyobb lett mint szeretném.
( a sövény mostani magassága kb 230cm, szélessége kb 150cm körüli.) Az olvastam hogy az első fagyok elmúltával lehet jelentősebb alakító visszametszést végezni.) Ha jól gondolom, akkor ezt már most 1-2 héten belül nyugodtan el lehet végezni. ( ?Vagy még korai lenne? ) A másik nagyon fontos kérdésem az lenne, ha most a kb 150 cm szélességet visszametszük kb 100-110 cm körülire, akkor ugye most minden oldalról csupasz gallyas ágas lesz a sövény, zöld levelek nélkül. ( mivel ugye a sövénysor külső része most szép zöld leveles ugyan, de 10-20 centivel beljebb már nincsenek zöld levelei.) Tehát aggódom, hogy ha ilyen erőteljesebben, alaposan visszametszeném, úgy hogy nem lenne az oldalán levele, akkor ezt egyáltalán kibírja a növény? Előre is köszönöm!!!
-1
1
szavazat


1 HozzászólásVarga László
2021. márc. 01. (488 napja)
Üdv!
Kibírja a metszést és majd megújul, nem kell tőle félni.
VL


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.