szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ültesd össze, mert imádják egymást!

Sulyok Józsefné, 2015. ápr. 07.


Vannak olyan növények, amelyek profitálnak a másik társaságából és sok esetben a kedvező feltételek kialakításával jobban is fejlődnek. Ha ezeket a növények egymás közelébe ültetjük sokszor a magunk dolgát könnyítjük meg.

Ültesd össze, mert imádják egymást!
  • A cukkini az olyan beporzókra van utalva, mint a méhek és a dongók. A színes parasztkerti virágok, pl. a rézvirág, mágnesként vonzzák a hasznos rovarokat.
  • A koriander erős, fanyar illatával nem csak a virágpoloskát űzi el, hanem a káposztalegyet, fehér legyet és a fekete babtetűt.
  • A borágó a gyökerén keresztül másodlagos növényi anyagokat (szaponinok) választ ki. Ezáltal jobban fejlődik a paradicsom és a saláta, és több termést hoz az eper és az uborka.
  • A körömvirág önálló életre kel a tűzbab sorok között. Zseniális a paradicsom elő-kultúrájaként.
  • A földieperrel együtt ültesse el az ágyásba a megfelelő vegyeskultúra-partnereket is. Egy sor hagyma, vagy fokhagyma az epersorok között megvédi a gyümölcsöt a szürkepenésztől.
  • A fejes saláta és a karalábé klasszikus vegyes kultúrás növények. Segédnövényeik az olyan aromás fűszernövények, mint a turbolya és a metélőzeller, melyek gondoskodnak a palánták jó fejlődéséről.

Kapcsolódó cikk: Vetési ABC
Hozzászólások (1)

radica947
2015. ápr. 10. (2 794 napja)
Nagyon szeretem a cikkeket, mert mindig van mit eltenni a saját "Kertészeti tanácsaim" közé, minden cikkből lehet tanulni valamit, és ami nagyon fontos, érthetően a laikusoknak van megírva a cikk, KÖSZTÖNÖM, szeretettel egy nyugdíjas