szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ültess mini kertet üvegbe!

Sulyok Józsefné, 2013. ápr. 16.


Ha változatosságot szeretnénk vinni cserepes, virágtartós szobanövényeink közé, akkor igen jól mutat, ha apró kertet ültetünk üvegbe. Kell hozzá egy közepes nagyságú demizson, folyami homok, tökéletesen egészséges, friss hajtású különböző szobanövény, jó nagy adag türelem, meg egy kis ügyesség.

Ültess mini kertet üvegbe!

A demizsont először is alaposan kimossuk, majd hagyjuk, hogy belülről is teljesen megszáradjon. Ezután negyedéig megtöltjük nem túl nedves homokkal, ez lesz a növénykék táptalaja. A friss hajtásokat, amiket el akarunk ültetni, óvatosan kivesszük a cserépből és a gyökereket óvatosan teljesen megtisztítjuk a földtől. Pálcikával gödröt ásunk a homokban és az üveg nyakán keresztül beeresztjük a növényt. A pálcika segítségével elhelyezzük a lyukban és beföldeljük. Így járunk el minden hajtással.


Középről kifelé haladva ültetünk, ám vigyáznunk kell, hogy közvetlen az üveg falához ne kerüljön növény. Az ültetésnél vigyázzunk, hogy a homokba levél ne kerüljön, mert elrothadnak. Az üvegbe ültetett kertet tulajdonképpen ápolni sem kell, öntözésre se szorul. Ugyanis a levelek a levegőből magukba szívják a nedvességet, azt ismét pára formájában kibocsátják, a pára lepárlódik az üveg falára, s a cseppekben mutatkozó nedvességet a levelek ismét felszívják. Ha elhervad egy levél, pálcikára erősített zsilettel azonnal levágjuk és kihúzzuk.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.szeptember 05., szombat / 20:53

Mezei tücskök ellen mitévő legyek?

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:50

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:25

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 15:34

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia