szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ültetési naptár: augusztus

Sulyok Józsefné, 2012. júl. 11.


Ez a legjobb időszak, hogy díszcserjéket szaporítsunk. Vágjuk 10-20 cm-es, félfás csúcshajtásokat, távolítsuk el az alsó leveleket, és tűzdeljük be a szemcsés homok és tőzeg keverékével megtöltött ládába. Tegyük a ládát félárnyékos helyre és tartsuk a földet mindig nyirkosan.

 

Ültetési naptár: augusztus

Balkon


A medvetalp-kaktusz tavasszal nyílt sárga virágaiból mostanra már majdnem érett termések sorjáznak a levélalap szélein. Nagyon finom csemegéről van szó, de kesztyűs kézzel szedjük le a terméseket. Télen vigyük be az erkélyről, és teleltessük hűvös pincében. Minden korábban ültetett növényünk most is dúsan virágzik, de a nagy meleg miatt a reggel alaposan beöntözött növények délutánra kókadoznak az erkélyládában. Ekkor hideg csapvízzel öntözni nem szabad. Tartsunk mindig 1-2 teli vödör vizet az erkély napfénytől védett részében, és ezzel az állott vízzel öntözzünk. A falra felkúszott növényeket kézi permetezőből annyiszor permetezzük állott vízzel, ahányszor csak bírjuk.


Amire régen vágytunk, most bekövetezhet: kinyíltak az afrikai szerelemvirág égszínkék virágai. Egy virágzaton olykor harminc, tölcséres virágot is láthatunk. A szerelemvirág napimádó növény, ezért tegyük a dézsás növényt a balkonnak arra a részére, ahová leghosszabban süt a nap.


Szobanövények


A selyemmályva most mutatja legszebb arcát: terrakotta, sárga és vöröses árnyalatú virágkelyhei egymás után nyílnak a szobában. A selyemmályvák igénylik az erőteljes metszést, amelynek következtében egyre dúsabbá válnak és egyre több virág fejlődik rajtuk. A metszést tavasszal, a virágzás kezdete előtt ejtsük meg.


A viaszvirágon is megjelentek az illatos, piros közepű, fehér szirmú porcelánvirágok. Ellentétben sok más növénnyel, ennek ne vágjuk le az elvirágzott részeit, hanem várjuk meg, amíg maguktól lehullnak, mert a virágszáron új bimbók fejlődnek. Öntözzük most bőségesen, télen viszont kevésbé.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!