szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ültetési naptár: március

Sulyok Józsefné, 2012. márc. 20.


Virágunk természetesen magból, sarjból vagy hajtásból lesz, az utóbbi kettőt már meglévő növényeinkből állítjuk elő. Most azonban mélyedjünk el a magvetés rejtelmeiben, annál is inkább, mert nem csak izgalmas játék, de így a legkevesebb pénzből is édenkertet varázsolhatunk magunk köré.

Ültetési naptár: március

Mire van szükségünk?


Virágmagokra elsősorban. A tasakon lévő leírás útbaigazítást ad, hogy milyen mélyre vessük ezeket, és a kikelt palántákat milyen tőtávolságra ültessük egymástól. Vető és átültető-földnek vásároljunk palántaföldet. Szükségünk van továbbá edényekre, amelyekbe a magokat elkeverjük. Ehhez használhatunk cserepet, faládát, kiürült tejfölös-poharat, fagylaltos-dobozt stb. Fontos csupán, hogy az ültető-edénynek legyen alul kifolyónyílása. Ha nincs, vágjunk ki az alján néhány milliméteres lyukakat.


Most márciusban vethetünk egynyári és évelő virágmagokat, amelyekből legkorábban április végén, de májusban, júniusban és az utána következő hónapokban – hónapokon át – már biztosan lesznek virágzó töveink az erkélyen és a kertben. Jut belőlük ágyásszegélybe, sziklakertbe, az utcai előkertbe és a szomszédságnak is. A választék gazdag, a következő virágmagokat vethetjük most el:


Szalmavirág, tátika, bojtocska, mályvarózsa, körömvirág, díszparéj, kakastaréj, harangvirág, hamvaska, klárcsi, lepkevirág, szarkaláb, szegfű, fátyolvirág, tatárvirág, nebáncsvirág, hajnalka, szagos bükköny, nyári viola, lobélia, borzaskata, petúnia, díszfű, lángvirág, porcsin, paprikavirág, rezeda, korallcseresznye, sarkantyúka, bársonyvirág, rézvirág, vasfű.
Palántákat a balkonládába!


Aki nem érez elég bátorságot a magvetéshez, vagy nincs ideje, az vásárolhat pacikon virágpalántákat, amelyeket azon nyomban beültethet az erkélyládába. Az alább felsorolt növények elviselik a gyengébb fagyokat, hamar kiültethetők:nefelejcs, százszorszép, jácint, sárga viola, árvácska, habszegfű, kankalin.

 

Folytatás: az áprilisi teendőkkel

 

Kapcsolódó cikk:

Kertészkedjünk okosan!

Újra a begóniákról

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia