szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Üvegezz erkölcsösen!

Sulyok Timea, 2013. okt. 25.


Avagy dekoráció üres borosüvegekből

Mit kezdjünk a folyamatosan keletkező szebbnél szebb üres borosüvegekkel? Vétek kidobni a korábban borritkaságokat tartalmazó, emlékeket őrző palackokat.

Üvegezz erkölcsösen!

A javát kiválogatva remek dekorációt alkothatunk belőle. Egyedi és remek kiegészítője lehet egy pincének, wellness részlegnek, biliárd szobának…

Tudta, hogy a bor nélkülözhetetlen ital volt az ókorban is? Ezt bizonyítja, hogy Mezopotámiában i.e. 18. században - a borhamisítókkal szemben - Hammurapinak törvényt kellett alkotni a bor védelme érdekében. Először a szőlő levelének erjesztésével állítottak elő bort, majd a nemes nedűt az ún. kerti szőlőből nyerték. A borkészítés technikáját az ókori egyiptomiak fejlesztették tovább.

Tudta, hogy a bor „tálalására” miért az üvegpalackok terjedtek el? Az egyik ok, hogy rendkívül tetszetős és szállításkor biztosított a megfelelő hőmérséklet.  A másik fontos érv az üveg mellett, hogy nem tesz benne kárt az alkohol, a csersav és ellenálló a fenolokkal szemben.

Azt gondolnánk, hogy az üvegeket kimossák és újratöltik. De nem ez a helyzet! Az palackokat újra felhasználják, de előtte azonban összetörik, és új darabok készülnek az üvegzúzalékból. Érdekes, hogy ez az eljárás olcsóbb, mintha egyszerűen kimosnák az üvegeket.

Kapcsolódó cikk:

Mi bűzlik Hollandiában?

Üvegezz erkölcsösen! Üvegezz erkölcsösen!


Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!