szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Varázslat a hálóban – Álomőrzők, álomcsapdák és gyógy amulettek

Scheftsik Tamás, 2013. szept. 11.


Lakásunk védelme érdekében a nem kívánatos vendégek kint tartásáról a zárak és az üvegek gondoskodnak, de mi a helyzet a rémálmokkal, a vélt rontásokkal amik ellen ezek az eszközök hatástalanok? Szerencsére fellelhetőek olyan amulettek, melyekkel nem csak a rossz energiákat lehet kordában tartani, hanem dekoráció gyanánt is kifejezetten szépek, és ízlésesek lehetnek.

Varázslat a hálóban – Álomőrzők, álomcsapdák és gyógy amulettek

Álomcsapda

Amikor a gyerekeket szeretnénk megvédeni a rossz álmoktól, akkor gyakorlatilag mindent bevetünk, hiszen nekünk is tiszta nyereség, ha a lurkó nem szalad ki asz éjszaka közepén a szobájából, és bújik be mellénk az ágyba, mert rosszat álmodott. Szerencsére sok lehetőségünk adódik, köztük pedig vannak olyan varázsos eszközök, amik bizony díszként is tökéletesen megállják a helyüket. Ilyen az álomfogó, vagy álomcsapda is, ami a bennszülött észak – amerikai kultúrában több törzsnél is jelen van. Sőt, annyira népszerű lett, hogy az összes még ma is létező törzs átvette a készítésének rituáléját, így ez az ő egységüket is jelképezi. Alapja egy fűzfakarika, melyre fonalból, vagy állati inakból egy laza hálót szőnek, amit egyszerű, és felszentelt tárgyakkal díszítenek. Ezek lehetnek gyöngyök, kövek és persze az elmaradhatatlan madártollak. Ezután a tárgyat az ágy fölé kell tenni, és az gondoskodik a szebb álmokról, mivel a rémes képek fennakadnak a hálón, és elemészti őket a hajnal fénye. Az álomcsapdát mi magunk is elkészthetjük, és az sem kötelező, hogy a hálóban használjuk fel, hiszen nagyon szépen mutatnak akár a nappaliban is.

Kék

Nem is hinnénk, hogy a környezetünk és lakásunk védelméről olyan egyszerű eszközökkel is gondoskodhatunk, mint a kék szín. Ennek az árnyalatnak ugyanis igen nagy jelentése van a különböző vallásokban, ám mindegyikben egyértelműen tisztít, és védelmet nyújt. A törökök Allah szemét alkotják meg ebből a színből, amit a ház különböző pontjain függesztenek ki, vagy magukon viselnek. A görögök kék gyöngyöt viselnek a csuklójukon, vagy láncként, mert az megóv a szemmel veréstől, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a keresztények hitvilága is komoly szerepet tulajdonít a kék színnek, elvégre a szüzesség, a határtalan szeretet, és az anyai védelem is hozzá köthető Mária által. A kék színnel azonban csak csínján bánjunk, amikor a házban helyezzük el. Kiegészítők formájában nem zavaró, ám nagyobb felületeken könnyen válhat tőle hideggé a tér, amit nehéz ellensúlyozni.

Tollak

Nem csak azért érdemes egy - két gyönyörűséges tollat tartani otthon, mert jól mutatnak egy vázában, vagy akár a falra téve. A toll a lélek szimbóluma is, így segíti a megnyugvást, és a befelé fordulást. Az egyiptomiak isteni jelképként tisztelték, és természetesen, mint minden ilyennek, ennek is védő, óvó erőt tulajdonítottak. Tollakkal díszíteni nagyon szépen lehet, de egy – egy igazán szép darab beszerzése nem egyszerű feladat. Ha mindenképpen szeretnénk, akkor ügyeljünk arra, hogy a színek és a formák harmóniában legyenek, és hogy ne essünk túlzásokba. Míg néhány nagyobb darab elegánsá teszi a tereket, addig, ha túl sokat használunk, akkor olyan hatást érhetünk el, mintha épp most kopasztottunk volna meg valamilyen szerencsétlen madarat.
Hozzászólások (2)

Erzsebet Kövesné Petrovics
2013. szept. 29. (2 709 napja)
És igen,e-mellett a lakásunkat is csinosítgatja.
Isten áldása legyen rajtuk.
Erzsebet Kövesné Petrovics
2013. szept. 29. (2 709 napja)
Kedvelem én is az amuletteket ,a toll,meg igen,összefüggésben lehet a lélekkel.
A kék szín ,a várakozás es a remény szimbóluma .


Friss hozzászólások

2021.február 12., péntek / 12:08

Majomkenyérfa erdő a szobában

2020.szeptember 05., szombat / 20:53

Mezei tücskök ellen mitévő legyek?

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:50

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:25

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia