szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Varázslat! A kopott nadrág nem szemét

Scheftsik Tamás, 2014. ápr. 10.


A kikopott, elhasználódott nadrágokat sajnos ki kell dobni. Hiába nőttek a szívünkhöz, hiába érezzük úgy, hogy a legkényelmesebb darabok az egész szekrényben, ha már annyira elhasználódtak.

Varázslat! A kopott nadrág nem szemét

A legtöbb esetben a térdük, és a nadrág legalja az, ami nem bírja tovább a gyűrődést. De ez viszont azt jelenti, hogy a tetejével tulajdonképpen semmi baj, így akár még short is lehet belőle. Azonban hogy ne úgy nézzen ki, mint aminek nekiestünk egy ollóval, íme, néhány ötlet, egy új ruhadarab alkotásához!

Csipke

A divat egyik örök darabja a csipke. Amellett, hogy igen elegáns, a mindennapi viseletek között is megtaláljuk a helyét, csak ügyesen kell kombinálni. A levágott farmert oldalt, a szár két varrásánál kicsit bontsuk fel, és egy háromszög – alakot vágjunk ki belőle. Ezt a részt toldjuk be a nekünk tetsző színű csipkével. Megoldhatjuk úgy is, hogy egyetlen darabot használunk, megszűntetve ezzel a v kivágást a nadrágon, de úgy is, hogy a V két szára kap egy – egy kis anyagot, így még vagányabb lesz a végeredmény.

Akinek még ez is kevés, annak némileg több csipkére lesz szüksége. A levágott nadrág alját tisztázzuk le, és vásároljunk hozzá csipkeszalagot, a nekünk tetsző színben. A szalagot varrjuk a nadrágra, egymás alá úgy, hogy az egyes szalagok egy kicsit rálógjanak az alattuk lévőre, ezzel takarva a varrást. A végeredmény egy kifejezetten romantikus kisnadrág lesz.

Festék

A trapéz farmerek virágkorában már megismerhettük az a módszert, amikor hipó segítségével martak mintát a színbe, így dobva fel a nadrágot. Az ötlet nagyon jó, de van vele egy kis gond: a hipó nem csak a színt, hanem az anyagot is kikezdi, így 4-5 mosás után a mintás helyeken sajnos szakadni fog.

Ha a maró anyag helyett festéket, méghozzá textilfestéket használunk, akkor az eredmény sokkal tartósabb lesz, igaz, sokkal több pepecs van vele. Cserébe viszont a lehetőségeink határtalanok, hiszen mind szín, mind pedig minta tekintetében teljesen a fantáziánkra vagyunk utalva. Hogy az eredmény még jobb legyen nyugodtan kombináljuk a színeket és mintákat, mely utóbbiakhoz használjunk textilfilcet. Ezzel szebben és sokkal pontosabban alkothatjuk meg a saját ízlésünknek megfelelő nadrágot.

+1

Akik szeretik az extrém megoldásokat, azok alkothatnak fűzős nadrágot is. ehhez nem kell más, mint a levágott, és letisztázott aljú nadrág oldalvarrásától két – két ujjnyira kis hurkokat varrni az anyaghoz. Ezek lesznek a lukak, amikbe a fűző szálát befűzhetjük. Ezután csak egy tetszés szerinti szalag kell, illetve kettő, amivel feldobjuk a ruhát.

Aki szeretné menteni a kihízott farmert is, és nem riad vissza egy kis extremitástól, annak a fűzős változat továbbfejleszthető. a régi, kicsi nadrágot vágjuk le, majd az oldalán, a varrás mentén fejtsük fel. Nagyjából két ujjnyira mindkét nadrágszéltől vágjunk „gomblyukakat” az anyagba. A szalagot ezeken fűzzük át, és úgy kössük meg, hogy a segítségükkel a nadrág mérete megfelelő legyen.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia