szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Varázslat gyepszőnyeggel - Képes beszámoló

Szépzöld, 2010. szept. 29.


Nagyon látványos és szemet gyönyörködtető módja kertünk átalakítására a gyepszőnyeg alkalmazása. Egy nap alatt egybefüggő zöld felületet kapunk!

Varázslat gyepszőnyeggel - Képes beszámoló

Nem kíméli a pénztárcánkat, de az egységes, hibátlan gyepfelületet látva csábító ez a módszer.

A gyepszőnyeg lerakását gondos előkészítő munka előzi meg. Elengedhetetlen a sima, nedves, hengerelt talaj, így a gyepszőnyegben lévő fűszálak könnyedén tudnak majd a talajba gyökeresedni.

 

Aki szeretné magát megkímélni a váratlan vakondtámadásoktól, az a jól előkészített talajra tegyen ún. vakond hálót, amely megakadályozza a kis kerti fúrómestereket a felszínre jutásban. Amíg  a gyepszőnyeg nem gyökeresedik le, addig elődordulhat hogy kisebb dombocskák keletkeznek a vakond tevékenysége következtében, ezeket gonodsan tapossuk és egyengessük el. Amikor a gyepszőnyeg már meggyökeresedik a talajban, akkor viszon már nem képes a vakond a felszínre jutni. Kénytelen más terület után nézni.

vakondhálóvakondháló

Fontos, hogy csak annyi gyepszőnyeget vásároljunk, amelyet egy nap alatt le lehet rakni. Öt fő kb. 450-500 négyzetmétert tud lerakni egy nap alatt.

A gyepszőnyeg lerakása után következik a locsolás, ezt ideális esetben a telepítés előtt elhelyezett automata öntözőrendszer el is végzi. A locsolás után ne legyen túl nedves a talaj,
Ezután következhet a hengerezés, amelyet a gyepszőnyeg lerakási irányával ellentétesen végezzünk el. Ez segíti a gyepszőnyeg talajhoz gyökeresedését, amely kb. 10-14 nap. A telepítés ideális esetben szeptemberig elvégezhető.

S a későbbiekben se feledkezzünk meg a rendszeres nyírásról, öntözésről és a tápanyagok pótlásáról sem. Így a gyepszőnyeggel telepített gyepünk egyöntetű és üde zöld marad a későbbiekben is.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!