szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ne keseregj, díszíts! Vidám őszi ékesítők

Scheftsik Tamás, 2013. szept. 18.


Amikor eljön az ősz, a legtöbb lakáson úrrá lesz a komorság. Na nem azért, mert hiányoznak a fények, sokkal inkább arról van szó, hogy eltűnnek a dekorációk. A nyár kellékei, a virágok, a tárt ablakok, a szivárvány színei, mind eltűnnek, és szürkévé lényegülnek a belső terek. Ne nyugodjunk bele, lássunk inkább színesben!

Ne keseregj, díszíts! Vidám őszi ékesítők

Tény, hogy az ősz erősen eszünkbe juttatja az elmúlást is, de attól még ez egy csodaszép időszak, tele élménnyel és vidámsággal, így nincs értelme a lakásban szürkébe és barnába burkolózni. Használjuk ki az adódó lehetőségeket, hiszen az ősz díszei ugyanúgy vidámak, színesek és boldogságot árasztóak, akár a többi évszak ékei!

Levelekkel, termésekkel

Ha őszi díszeket akarunk csinálni, akkor az első dolog, amit biztosan segítségül hívhatunk, az a természet. Egészen pontosan a levelek és a termések. Ebben az időszakban mindkét dologból van bőven, és gyönyörű szín és forma - kavalkáddal látják el a szobát. Kinézet szempontjából az is tökéletes, ha természetes összevisszaságban használjuk ezeket a szépségeket, és az is jó, ha rendezzük őket. Ez utóbbi esetben remek koszorúkat készíthetünk.

Ehhez nem kell más, csak egy alap, amire az általunk összeválogatott leveleket tesszük fel, rögzítjük, és máris megvagyunk. Gyönyörű az is, ha nagyobb üvegedényeket használunk, és abba a terméseket rétegezve tesszük bele. Arra azért érdemes figyelni, hogy vigyünk bele egy kis színt. A tobozok, gesztenyék és mogyorók barna egyhangúságában nagyon mutatós lehet egy kis madárbogyó, galagonya, illetve más, színes apróságok.

Bőségtálak, krizantémok

A levelek és a termések egy kicsit az elmúlásra emlékeztetik az embert. Ez nem gond, elvégre ősz van, de az viszont nem kötelező, hogy borongós legyen a díszítés. Hiszen az ősz nem csak a telet jelzi előre, hanem az a bőség, a gyümölcsök érésének, a szüretnek és az aratásnak is az időszaka, így a kukorica, az érett kalász, és a bőségtálak is lehetnek díszítő elemek. Persze csak egy darabig, hiszen a gyümölcsök elfogynak, akkor a kompozíció változik, újratöltődik, és várja, hogy újra elmajszolják tartalmát.

Az őszi időszak a virágok számára sem érdektelen. Egészen pontosan a gyönyörű és színgazdag krizantémok számára rejti a virágzás időszakát. Ilyenkor a lakásban, a kertben és a balkonon is sudár, sokfejű szálak, vagy éppen tömött virággömbök díszítenek, egy picit sem borongós, sokkal inkább vidám és napos hangulatot kölcsönözve a szobának, vagy a szemlélőnek.

Színekkel, vidámsággal

Azoknak sem kell letenniük az őszi dekorötletekről, akik nem szívesen visznek be a házba terméseket és leveleket, vagy egyszerűen ezek nem tetszenek nekik. Az őszi díszek lényege a színvilág jó megválasztása. Készíthetünk papírgömböket, de egyszerű szalagokkal is elérhetjük, hogy a lakás elegáns, és vidám díszbe boruljon. A vörös, a sárga a narancs és a barna a jellemző árnyalatok, de itt – ott nyugodtan feltűnhet egy kis zöld is. A legjobban textil-kiegészítőkkel játszhatunk, vagyis a függönyökkel, és a díszpárnákkal, hiszen ezek megváltoztatásával gyakorlatilag az egész lakás hangulata megváltozik.

Kapcsolódó cikk:

Így szedd és szárítsd a teafüveket!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia