szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Védekezés szőlőben és gyümölcsösben 2 percben!

Szépzöld, 2009. máj. 01.


Mivel védjük meg az ültetvényünket, hogy azok szépek legyenek és hozzanak termést is számunkra? Itt található egy javaslat:

Védekezés szőlőben és gyümölcsösben 2 percben!

Szőlőben


Két fő gombabetegség lehet ebben az időszakban, ellenük javasolt a következő készítmények: lisztharmat ellen az olcsó kontakt kén (pl. Thiovit, Cosavet) - e termékek természetes anyagok, ezért ökológiai termesztésben is használhatóak. A peronoszpóra ellen pedig a kombinált hatóanyagú Kupfer Fusilan, mely zöld besorolású készítmény.


Rovarok ellen javasolt a melegvérűekre veszélytelen Mospilanr, mely a molyokat, tetveket és atkákat is viszi. A gyomokat pedig a glifozát tartalmú Clinic-el lehet kiirtani. A gomba és rovarölő szeres kezelésekkel együtt mindig juttassunk ki egy kis lombtrágyát (Wuxal) is. Ne csak védjük, tápláljuk is a növény!


Almában


A fenti szőlős technológia alkalmazható, csak a peronoszpóra helyett varrasodás ellen kell védekezni. Így Kupfer Fusilan helyett a kontakt Cuproxat javasolt.


Meggy, cseresznye, barackok és szilva


Itt a gombabetegségek esetében elsősorban a monilia, tafrina, fóma, lisztharmat … ellen kell védekezni. A minimál technológia Cuproxat (réz) a gombák többsége ellen, mint kontakt készítmény kiváló és ezt itt is kiegészítheti a felszívódó szer pl. Topas, Rovral. Őszibarackban lehet lisztharmat és az ellen a kén a természetes megoldás.


Rovar ellen az almatermésűek, szőlő és őszibarack esetében a kémiai védekezésre az alábbi készítmény is alkalmas: a környezetbarát Mosplan és mellé Wuxal lombtrágya javasolt. A fák alatt pedig itt is a Clinic-el lehet kivinni az összes gyomot. Még az évelőket is.

 


Kapcsolódó cikk:
Megoldás a talajból fertőző kórokozók ellen


Kapcsolódó rovatok:
Kertészkedés
Webáruház
Hobbi
Videók

 
Hozzászólások (2)

Zajácz István
2009. júl. 21. (4 826 napja)
Kedves József! Ha még nincsennek tünetek a barackon, akkor a helyzet szerencsésnek mondható. Ha küldene egy képet róla, az sokat segítene. Lehet csatolni JPG file-t. A beteg leveleket és termést mindenképpen meg kell semmisíteni, de minimum eltávolítani a fáról, hogy onnan ne fertőzzön tovább. Üdv.
Antal József
2009. júl. 20. (4 827 napja)

Szeretném megtudni, hogy francia és kajszi baracknál is már a fán elrotthadtak a gyümölcsök. Még van későbbi francia barackom is, mivel permetezzek, vagy már elkéstem a védekezéssel?

Köszönettel: Antal József

 Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia