Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Virágvonatok a Virágtőzsdén

Szépzöld, 2011. november 17., csütörtök


Virágvonatok a Virágtőzsdén

 

Szépzöld Videó 5 részben

Döbbenetes élmény Aalsmeer-ben (Hollandia) a Virágtőzsde látványa. Ilyen mennyiségű virágot egy térben látni fantasztikus látvány volt.


A világ legnagyobb fedett csarnokában zajlik a virágkereskedelem. Amerre a szem ellát, csak virágvonatokat lehet látni, olyan szövevényes a rendszer, mintha egy hangyabolyban járnánk! A kis kocsikat jelzőlámpák és táblák irányítják, ez is mutatja az épület nagyságát.


A virágbrókerek, ahogy a kisfilmben is látható, a tőzsdén megszokott módon licitálnak a termékekre. A virágok, amelyek elhaladnak előttük, előző nap még Kenyában fejlődtek. S aznap vagy legkésőbb másnap már az üzletekben lesznek. Így a vétel, kereskedelem is gyorsan zajlik. Csak addig látják az árut, amíg elhalad előttük a kocsikon, s addig kell megtenni a liciteket.


Az a különleges rendszerben, hogy a licitek felülről indulnak. Így aki nagyobb mennyiségű virágot akar venni, az kénytelen magasabb árat adni értük. Ugyanis, ha alacsonyabb az ár, akkor meg kell küzdenie a többi virágbrókerrel, s akkor már nem tud olyan mennyiséget vásárolni.
 

Kapcsolódó videó:

Sajtkészítés Hollandiában

Begóniacsoda

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!