szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Virslivariáció

Sulyok Józsefné, 2011. máj. 02.


Levelestésztába göngyölt virsli

 

Akár vendégváró falatkáknak is nevezhetnénk. Általában mindég tartunk odahaza virslit, jobb esetben leveles tészta is van a hűtőszekrényben.

Virslivariáció

A leveles tésztát kicsomagoljuk és derelyemetszővel hosszú csíkokat vágunk. Ha olyan a leveles tészta, ami egyben van, előbb kinyújtjuk és aztán vágjuk fel csíkokra. A virslit nem kell megfőzni, hanem rögtön rátekerhetjük rézsútosan a leveles tészta csíkokat. Egymás mellé berakjuk a tepsibe. Tehetjük egész közel egymáshoz, mert inkább össze fog sülni, mint megdagadna. A tepsit nem kell kikenni, mert a tésztából sül ki annyi zsiradék, hogy nem fog leragadni. A tetejét felvert tojással megkenjük, szórunk rá reszelt sajtot és betesszük a sütőbe, aranysárgára sütjük.

 

Ha maradt ki leveles tészta derelyemetszővel ujjnyi hosszúságúakat vágunk, a tetejét szintén megkenjük tojással, megszórjuk egy kevés sóval, reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Majd kisütjük.
 

Kapcsolódó cikk:

Káposztás bableves




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.szeptember 05., szombat / 20:53

Mezei tücskök ellen mitévő legyek?

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:50

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:25

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 15:34

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia