Virslivariáció
Sulyok Józsefné, 2011. máj. 02.
Levelestésztába göngyölt virsli
Akár vendégváró falatkáknak is nevezhetnénk. Általában mindég tartunk odahaza virslit, jobb esetben leveles tészta is van a hűtőszekrényben.
A leveles tésztát kicsomagoljuk és derelyemetszővel hosszú csíkokat vágunk. Ha olyan a leveles tészta, ami egyben van, előbb kinyújtjuk és aztán vágjuk fel csíkokra. A virslit nem kell megfőzni, hanem rögtön rátekerhetjük rézsútosan a leveles tészta csíkokat. Egymás mellé berakjuk a tepsibe. Tehetjük egész közel egymáshoz, mert inkább össze fog sülni, mint megdagadna. A tepsit nem kell kikenni, mert a tésztából sül ki annyi zsiradék, hogy nem fog leragadni. A tetejét felvert tojással megkenjük, szórunk rá reszelt sajtot és betesszük a sütőbe, aranysárgára sütjük.
Ha maradt ki leveles tészta derelyemetszővel ujjnyi hosszúságúakat vágunk, a tetejét szintén megkenjük tojással, megszórjuk egy kevés sóval, reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Majd kisütjük.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2020.december 09., szerda / 19:14