szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Viszlát esküvő-para! - Ésszerű ötletek

Scheftsik Tamás, 2014. ápr. 15.


Egy esküvő, és az azt követő lagzi igencsak meg tudja csappantani az emberek pénztárcáját. Ez tény, de az is igaz, hogy mi is sokat tehetünk azért, hogy kicsit olcsóbbá tegyük a nagy napot, méghozzá úgy, hogy az ünnepélyessége, és a szépsége se kerüljön veszélybe.

Viszlát esküvő-para! - Ésszerű ötletek

Igaz, ehhez kompromisszumokat kell kötnünk – bizonyos dolgokat magunknak kell megcsinálnunk. De ez nem is olyan nagy baj, hiszen így még közelebb érezhetjük magunkhoz a napot, ráadásul a kinézetükön ez egy cseppet sem kell, hogy meglátszódjon, még akkor sem, ha a kézügyességünk a 0-hoz tendál.

A virág

Bizony, az esküvői költségek egy igen nagy hányadát teszik ki a dekorációra szánt virágok. Ezeket mi magunk nem nagyon tudjuk elkészíteni, hiszen a csodálatos asztaldíszek és csokrok szakértelmet kívánnak. Ennek ellenére azért vannak olyan módszerek, melyekkel nem csak lenyűgöző, de pénztárcabarát módon díszíthetjük fel az esküvői asztalt.

Szinte minden esetben a legjobb megoldás a hófehér terítő. Ettől csak ritkán szoktak eltérni, hiszen egy kis anyaggal – mondjuk egy mintás organza futóval – könnyedén elegánssá varázsolható. Ráadásul a kiegészítő díszek is mutatni fognak rajta, míg egy sötétebb anyagon ez nem feltétlenül igaz.

Csak 1 szál

A virágokat kihagyni nem jó ötlet egy esküvőből, mivel nélkülük kopár lenne a helyiség. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ömlesztve, virágfulladást kell elérni a vendégeknél. Ha jól választjuk meg a vázát, és persze a virágot is, akkor az összhatás elegáns és mutatós lesz. Egy karcsú, magas váza kiemeli a belehelyezett virágot, így egy szállal is csodálatosan díszíthetjük az asztalt.

Válasszunk kék hortenziát, és Provence – i hangulatot érhetünk el. A liliommal sem lehet mellényúlni, de egyetlen szál napraforgó is vidám hangulattal látja el az asztalt. A lényeg, hogy olyan növényt válasszuk, mely magában is elég jelentékeny.

Gyertya

A virágok hada az asztalon részben kiváltható gyertyákkal is. a hangulat fokozásában verhetetlenek, és az áruk is jóval kedvezőbb, mint a virágokéi, ráadásul sokkal kevesebb is elég belőlük. Választhatjuk a bevált szálgyertyákat, de most extra hosszúságban, így biztosan feltűnőek lesznek az asztalon. A tömbgyertyákkal is mutatós lehet a dísz, ráadásul az illatosított verzióval tovább fokozhatjuk az összhatást – igaz, ebben az esetben mélyebben a zsebünkbe kell majd nyúlni.

A különleges hatásért használjunk úszógyertyát, hiszen ezzel nem találkozhatunk minden nap, és a kihasználásához is csak egy pohár kell. Attól se riadjunk vissza, hogy összekombináljuk a virágokat a gyertyákkal, hiszen a hatás lenyűgöző lesz.

Tollakkal

A nagyobb, légies tollak szintén tökéletes kiegészítői lehetnek egy esküvői asztalnak, ezzel is csökkentve a virágok számát. Ehhez természetesen díszes, és méretes darabok kellenek, amiket azonban könnyen be lehet szerezni az internetről. Tökéletesek lehetnek a fácán és a páva farktollai, vagy éppen a strucc hatalmas, pihés tollai. Ezeket natúr, vagy festett változatban is felhasználhatjuk, akár a menyasszonyi csokorba is!

Cserepek

Abban az esetben, ha vannak az otthonunkban olyan cserepes virágok, melyek az esküvőnk idején bontják a szirmaikat, akkor azokat se legyünk restek felhasználni. Nem is kell hozzá más, csak egy mutatós kaspó, és mehetnek is az asztal közepére. Az sem baj, ha nem jut minden asztalra ugyan olyan virág, hiszen mindegyik mutatós, és kedves hangulatú, így mellényúlni nem tudunk.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!