szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Vízparti ékszerkülönlegességek

Scheftsik Tamás, 2014. júl. 08.


A nyárnak, és a strandolásnak megvan az a nem elhanyagolható előnye, hogy az emberek sokkal többet mutatnak meg a testükből, mint egyébként. És ilyenkor olyan ékszereket is használhatnak, amelyek egyébkor vagy láthatatlanok lennének, vagy egész egyszerűen hordhatatlanok. Lássunk most néhány darabot, amiket elkészíteni sem nagy ördöngösség.

Vízparti ékszerkülönlegességek

Lábfej

Igen, a strandon úgy is szabadon van a lábfej, hát miért ne díszítenénk? Ahhoz, hogy mutatós darabot alkothassunk, ízlés szerint dolgozhatunk fémmel, bőrrel, vagy akár fonallal is (arra készülni kell, hogy utóbbi kettő messze nem lesz olyan tartós, minta fém változat. Lábmérettől függő hosszúságú darabra lesz szükségünk. Hurkoljuk a mutató lábujjunk köré a szálat. Majd vigyük el egészen a bokáig, ahol újra hurkoljuk, és kész is. a fonalas, illetve bőr megoldásokkal akár fonhatunk is, illetve a színeket is variálhatjuk. Fonhatunk bele gyöngyöket, kisebb – nagyobb színes díszeket, de akár hagyhatjuk egyetlen szálnak is. nagyon fontos, hogy olyan anyagokat használjunk, melyek erősebb behatásra elszakadnak. Ez a fémek esetében egy gyengébb szemmel lehetséges (vagy akár többel). Ennek megfelelően ne dolgozzunk damillal, mert ha az ékszer úszás közben beakad, abból nagyon veszélyes helyzetek alakulhatnak ki!

Derék

Egy időben hódított a deréklánc, ami akkor volt látványos, ha az illető hölgy haspólóban volt. A parton azonban nagyon is mutatós lehet egy ilyen darab, ha nem, visszük túlzásba, mert akkor sokkal inkább lesz nevetséges, mint szexis. Nem is nagyon kell hozzá más, mint egy megfelelő hosszúságú lánc, vagy éppen bőr, fonal. Ez utóbbiak díszítése egy kicsit nehezebb, hiszen előre kell gondolkodnunk, és eleve bele kell dolgozni a díszeket a láncba. A fém esetében ennél egyszerűbb a helyzet. Ha megtetszik egy dísz, akkor csupán egy kapcsot kell hozzá erősíteni, és a lánc tetszőleges részéhez kapcsolni, ami így még lóg is, tovább fokozva a hatást.

Comb és kar

A combokon és a karokon is nagyon mutatós, és egyedi dísz lehet egy olyan lánc, melyet több darabból készíthetünk el. Két hosszabb szál a comb/ kar két oldalára kell. Ezekhez – kis esést rászámolva – szimmetrikusan rögzítjük a rövidebbeket. Hogy a mű ne csússzon le a kar esetében egy lánc, vagy a melltartó, míg comb esetében egy deréklánc, vagy éppen a bugyi gondoskodik. Az elkészült műveket is lehet tovább díszíteni, de csak óvatosan, hiszen ezek magukban is elég meglepőek, ne vigyük túlzásba az ékítést.

 

Kombók

Akik kedvelik az extrém ékszereket, azoknak kötelező darabok a lánc – deréklánc kombók. Gyakorlatilag arról van szó, hogy ezt a két ékszert egy plusz lánc beiktatásával összekötjük. Így a nyakon egy mutatós V alakot vesz fel az ékszer, míg a derékon kellemes esése lesz. Arról nem is beszélve, hogy a mellek között futó szál biztosan felkelti az urak érdeklődését. Ha fokozni szeretnénk a hatást, akkor több, különböző hosszúságú derékláncot akasszunk a nyakból lelógatott szálra, amik akár a csípőre is rálóghatnak.

Kapcsolódó cikk: Flip–flopban a világ szép!
Hozzászólások (1)

Wolf Natasa
2016. nov. 19. (2 148 napja)
Biztos nagyon kellemes lehet az a test disz, ami valamilyen fémből van, amikor a 40 fokos tűző nap átforrositja és égeti a bőrt. Nekem az egyik fürdőruhámon volt ilyen, de ez miatt hordhatatlan volt.


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia