szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Wuxal Virág a szép kert mestere!

Szépzöld, 2014. ápr. 15.


Végre itt van az igazi tavasz, a kertészkedés ideje! Csupasz balkonládáink arra várnak, hogy  beültessük csodaszép muskátlival, petúniával, vagy a bátrabb kertkedvelők akár paprikát, paradicsomot vagy szamócát is palántázhatnak. Vásárlási tippeket adunk, hogy idén mindenki kertje színes és egészséges legyen!

Wuxal Virág a szép kert mestere!

A virágokkal díszített kert tavasztól késő őszig kedvelt pihenőhelye a ház lakóinak. De hogy a kertünk ilyen legyen arról gondoskodni kell. A legalapvetőbb feladatunk a növények rendszeres öntözése, tápanyag utánpótlása és növényvédeleme.

Hazánk klimatikus viszonyai szükségessé teszik a kerti növények rendszeres öntözését. Szélnek, napnak kitett növényeinket időjárástól függően kétnaponta vagy akár naponta többször is meg kell öntözni. Az öntözést lehetőleg az esti vagy a kora hajnali órákban kell végezni, ilyenkor a párolgás kisebb és elkerüljük azt a hibát, hogy a tűző napon felhevült növényeket hideg vízzel öntözve tönkretegyük. Akinek van lehetősége arra, hogy az esővizet összegyüjtse, annak érdemes azzal öntözni. Az esővíz ugyanis lágyabb, mint a csapvíz, nem hagy foltokat a növények levelén és nem utolsó sorban ingyen áll rendelkezésünkre!

Mivel etessem a növényemet?

A növényeinknek éppúgy szükségük van a minőségi tápanyagokra, ahogy nekünk, ezért érdemes már a kezdeteknél meggondolni és a növények fejlődését a legjobb alapokra helyezni. Erre a legjobb megoldást a Wuxal® Virág granulált műtrágya nyújtja, amely ideális arányban tartalmazza a zöldségek és dísznövények számára szükséges tápelemeket. Speciális lassú feltáródású nitrogén formája folyamatosan szolgáltatja a tápanyagot. A műtrágya szemcséket egyenletesen jutassuk ki a földkeverékbe, majd használata után alapos beöntözés javasolt.

 

Ha valaki azonban nem tudja a tápanyagot a földkeverékbe keverni az használjon Wuxal® Super tápoldatot. Hatékony tápanyagellátást tesz lehetővé minden növényi kultúrában, cserepes növényektől a házi kerti növényekig.

A Wuxal® ott segít a növénynek ahol a legnagyobb szükség van rá. A levélen és az egyéb föld feletti részeken keresztül egyaránt hat, s így sikerül elérnie, hogy megfelelő legyen a tápanyag ellátottság, ezáltal a termés. A kezelés idejétől függetlenül a termés fogyasztható, ezért állíthatjuk, hogy: a Wuxal® ott hat ahol kell!

Sokan rengeteget bosszankodnak a gyomnövények miatt. Ezek a kis növények olyan gyorsan szaporodnak el a kertben, hogy az ember csak kapkodja a fejét. De az még csak hagyján, hogy elszaporodik, az igazi gond az, hogy elveszi a tápanyagot a hasznos növényektől. Könnyen megszabadulhatunk a káros gyomoktól, ha Glialka® Star totális gyomirtót használunk!

 

A legjobb gyomirtó hatást akkor érhetjük el vele, ha olyankor permetezünk, amikor a gyomoknak már legalább 4-8 levelük van és intenzíven növekednek. Ez különösen fontos a nehezen irtható tarackos gyomnövények esetében, hogy a hatóanyag kellő mennyiségben fel tudjon szívódni és eljusson a földalatti tarackokba is. Optimális, ha a levegő hőmérséklete 15-25 C fok között van és a következő 6 órában nem várható eső. Kijuttatáskor nagyon ügyeljünk, hogy virágainkra, kultúrnövényeink levelére ne kerüljön permetlé, mert azokat is károsíthatja.

 

Keresse akciónkat a webáruházunkbanVIDEO!

Kapcsolódó cikk: Kertdoktor
Hozzászólások (1)

Tóth Ferenc
2014. máj. 11. (2 975 napja)
A Wuxal Super-t már évekkel ezelőtt is előszeretettel használtam. Aztán eltünt. Most megörültem, amikor megláttam a hirdetését! Viszont Kecskeméten nem kaptam. Jó lenne ha akkor hírdetnék, ha mindenhol lehet kapni.
Üdvözlettel:
Tóth Ferenc


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia