szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak

Hulman Ágnes     572 napja     0 megtekintés
Üdvözlöm,

2 éve van egy yuccám, amelynek az alsó levelei az elmúlt 3-4 napban rohamosan elkezdtek sárgulni, száradni, és észrevettem, hogy a tő teljes alsó fele sárgul. Levelek egyelőre nem hullanak.
Kb kéthetente locsoljuk kevés vízzel (nyáron hetente), kap tápoldatot is, ősszel és tavasszal gombaölőt, tegnap átültettük, a gyökerei fehérek, földje száraz volt. Párásításként vizet szoktunk spriccelni a leveleire (ez az elmúlt pár hétben elmaradt). Ablakban van, egész nap szűrt fényt kap. Panel lakás, de nem fűtünk, így a hőmérséklet ideálisnak mondható. Próbáltam megnézni, de kártevőt nem látok a leveleken.

Mi lehet a probléma? Túlöntözésre is gondoltunk, de 2 éve ezzel a módszerrel öntözzük, eddig szépen nőtt.

Aggódom, mert korábban volt egy pici dracéna pálmánk, ugyanígy pusztult el 1 hét alatt. Tövek alsó rész sárga lett, levelek elszáradtak, lehullottak.

Köszönöm a segítséget!
0
0
szavazat
Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak


3 HozzászólásVarga László
2020. ápr. 21. (553 napja)
Üdv!
Ez tápanyaghiány! Éhes szegényke (Kálium hiány)! Nem szereti a pangó vizet sem, ezért azt javallanám, hogy kis víz dózisokkal öntözz, és inkább szórd meg a tövét Wuxal virággal (egy teáskanál), és vedd vissza a vizet!
VL
Hulman Ágnes
2020. ápr. 07. (567 napja)
Kedves László,
köszönöm a segítséget, kb 2-3 hetente kap tápoldatot - ennél gyakrabban adjak neki?
Átültettük friss talajba, most úgy néz ki, mintha megállt volna a száradás, viszont vízszintes irányba ferdültek a fő levéltövek a száradt részek miatt. Ezeket érdemes egy karóhoz kötni, hogy a súlytól ne törjön le?
Köszönöm a segítséget!
Varga László
2020. ápr. 03. (571 napja)
Üdv!
Úgy néz ki, hogy kiélte a talaját! Át kellene ültetni (nem sokkal nagyobb edénybe!) friss talajba, és aktívabban "etetni", azaz tápoldatozni, mert ez a szegényke éhes!
VL


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.