szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Zuhanykabinok ízlésre igazítva

Scheftsik Tamás, 2014. jún. 05.


A zuhanyozás az egyik leg üdítőbb részlete a napnak. Ahhoz azonban, hogy ne ússzon a fürdőnk a vízben mindenképpen érdemes valamilyen határolóval ellátni a tálcát. Hogy ez mi legyen, az mindenkinek az ízlésére van bízva, ám ötletekkel azért szolgálhatunk.

Zuhanykabinok ízlésre igazítva
Kép: www.mfi.co.uk

Elegáns üveg

Akinek fontos az elegancia, és nem sajnálja rá az összeget sem, annak mindenképpen érdemes üvegből elkészíttetnie a zuhanykabint. Tény, hogy jelentősen drágább lesz, mint a többi lehetőség, de a kinézete kárpótol azért, amennyit a számlán láthatunk.

Nagy előnye, hogy a teret nem nyomja össze, és a keret hiánya, esetleg a fémes csillogású vékony határolónak köszönhetően. Ez az elem az eleganciát is tovább erősíti. A technika fejlődésének köszönhetően az sem jelent majd gondot, hogy íves rendszert rendeljünk, vagy éppen egy tetőtérben kialakított fürdőben alkalmazzuk, ahol a falak nem egyenesek. Az üveg egyedi gyártásával ezek a hézagok áthidalhatóak.

A nyitás tekintetében is variálhatunk. Működik az egyszerű, ajtós megoldás is, de akár két kisebb ajtószárnnyal is dolgozhatunk. Azoknak sem kell lemondaniuk erről a lehetőségről, akiknek az ajtónak szánt nyílás ugyan megvan, ám a normál méretű ajtókkal nem kivitelezhető a rendszer. A gyártók ugyanis harmonika kivitelben is megoldják az ajtót, így a különösen szűkös helyeken is kihasználhatjuk a kabin adottságait.

Műanyag

Bár valóban nem a legelegánsabb megoldás, de kétségkívül jóval olcsóbb, mint az üveg. A mai anyagokkal pedig kifejezetten szép, és ellenálló felületeket lehet létrehozni. Az átlátszóságában vannak kivetnivalók, de talán nem is ez a legfontosabb részlet. És valljuk be, mégis csak egyszerűbb a plexi tisztántartása, mint az üvegé.

Azzal is számolnunk kell azonban, hogy ebből az anyagból nem valósítanak meg számunkra minden elképzelést, illetve könnyűsége miatt a záródása sem marad tökéletes. Ezektől eltekintve tökéletes, és persze olcsóbb alternatívája az üveg zuhanyzónak.

Építve

Ez talán a legjobb, és a legtöbb plusz költséggel járó megoldás. Kivéve, ha eleve gondolunk erre a lépésre, és már a ház elkészítésénél így alakítjuk ki a zuhanyzónkat. Tulajdonképpen ajtóra sincs szükségünk, ha téglalap alakban helyezzük el a zuhany falat, aminek az egyik végén az ajtónyílás, a másikon pedig a zuhany szett van. A csempét takarítani mérhetetlenül egyszerűbb, mit akár az üveget, akár a plexit, ráadásul mutatós is. aki nem szereti a zártságot, az a közbenső falat üvegtéglából is rakhatja. Ezzel az áttetszősége is megmarad, mégis hangulatos, és egyedi épített zuhanyozónk lesz.

Függöny

Sokan voksolnak e mellet a megoldás mellett. Jogos, hiszen olcsó, egyszerű, és szinte akárhova megoldható. Azzal azonban sokan nem számolnak, hogy a zuhanyfüggönyt a megfelelő tisztításhoz hetente le kellene venni. Ugyan a vízkő nem látszik meg rajta ilyen hamar, de a baktériumok és legfőképpen a gombák vígan tenyésznek a redőiben. A megfelelő tisztítás nélkül pedig akár komoly fertőzésforrást is jelenthetnek. Mivel a kabinok nem egy hétre szólnak – és a kádas zuhanyokhoz is szélen megoldhatóak -, így mindenkinek érdemes elgondolkodnia azon, hogy nem lenne-e érdemesebb egy ilyenbe beruházni.

Kapcsolódó cikk:

Játék a tükrökkel – tér, fény, forma
Hozzászólások (1)

Farkas Nikoletta
2014. jún. 10. (3 105 napja)
osztva ma is